Stepping Stones for Africa on InstagramStepping Stones for Africa on Facebook

28 verhalen over AIDS in Afrika – Stephanie Nolen

“De verhalen in 28 zullen je verscheuren, en geven je daarna de kracht om gewapend de oorlog te verklaren aan een virus dat gevaarlijker is dan welk massavernietigingswapen dan ook.” – Bono.

28Op nauwelijks acht uur vliegen hiervandaan heerst een verwoestende epidemie: in Afrika lijden ruim 28 miljoen mensen aan aids. In 28 Verhalen over aids in Afrika geeft de Canadese journalist en Afrika-correspondent Stephanie Nolen deze mensen een gezicht. Zij schreef 28 ontroerende portretten van 28 aidspatiënten: één voor elk miljoen. 28 miljoen levens die door deze verschrikkelijke ziekte worden verwoest.

Stephanie Nolen sprak met vrouwen die na verkrachting door hun familie zijn verstoten en met kinderen die hun beide ouders aan de ziekte verloren. Ze reisde mee met een vrachtwagenchauffeur die bij elke truckstop een liefje heeft en ontdekte zo dat vrachtwagenchauffeurs behoren tot de belangrijkste verspreiders van het virus. Maar ze vertelt ook over mannen en vrouwen die leven tussen hoop en vrees, maar desondanks blijven vechten en hun dromen proberen waar te maken.

Stephanie Nolen is Afrika correspondent voor de Canadese krant The Globe and Mail. Voor haar werk ontving ze de National Newspaper Award en de Amnesty International Award for Human Rights Reporting.

Dit boek is te bestellen bij Bol.com. Van elk verkocht boek gaat €1,- naar Stop Aids Now.

Algemeen Nut Beogende Instelling