Stepping Stones for Africa on InstagramStepping Stones for Africa on Facebook

Portretten van kids uit Kurland

Een serie portretten van kinderen van de Crags Primary School in het township Kurland in Zuid-Afrika:

Kurland, 20 kilometer ten oosten van het rijke, vaak door toeristen bezochte Plettenberg Baai. Anoniem, vergeten en zonder toekomst.

Kurland is een van de ontelbare townships (krottenwijken) die Zuid-Afrika rijk is. Armoede en geweld zijn aan de orde van de dag. Mensen leven in hutjes van hout, plastic en karton. ‘Life is cheap’ in Kurland.

De kinderen van Kurland zoeken vaak tevergeefs hun weg naar hoop, liefde en geluk. Hun schreeuw om aandacht wordt door bijna niemand gehoord. De wereld achter hun ogen wordt door niemand gezien.

Ze groeien meestal op in gebroken gezinnen, temidden van geweld, alcoholisme, werkeloosheid en vaak helaas ook misbruik. Veelal totaal uitzichtloze situaties. Toch blijven ze lachen en dromen en hebben allemaal hun eigen verhaal.

Deze foto’s werden gemaakt in de zomer van 2004 op de Crags Primary School, de school in het township Kurland door Remco Kalf.

U kunt de kinderen van Kurland helpen

U kunt de kinderen van Kurland helpen met een eenmalige bijdrage of door middel van financiële adoptie.

Via de stichting Stepping Stones for Africa kunt u een bijdrage geven, die in zijn geheel gaat naar de kinderen van Kurland.

U maakt hier bijvoorbeeld een schoolreisje mee mogelijk, iets dat voor uw eigen kinderen bijna vanzelfsprekend is, maar voor de kinderen van Kurland een enorme belevenis die ze even uit de dagelijkse ellende haalt. Donaties worden besteed in samenwerking met de Belgisch/Zuid-Afrikaanse organisatie ‘Born in Africa’, die actief is in Kurland en andere townships rondom Plettenberg Baai.

Elk bedrag is welkom!

Financiële adoptie is mogelijk rechtsstreeks via ‘Born in Africa’. Born in Africa steunt individuele kinderen in de verschillende townships rondom Plettenberg Baai met naschoolse opvang, individuele aandacht en counseling en kleding en schoenen. Ook worden schoolreisjes en uitjes georganiseerd om de kinderen uit de dagelijkse ellende te halen.

Via Born in Africa kan een kind financieel worden geadopteerd voor 250 euro per jaar. U wordt daarmee de ‘peetvader of -moeder’ en wordt regelmatig op de hoogte gehouden van de situatie en ontwikkelingen van het kind met foto’s en brieven.

Meer informatie op www.borninafrica.org. Zie ook ons artikel over Born in Africa.

Een pdf van dit artikel (met fotos) kunt u hier downloaden.

Algemeen Nut Beogende Instelling