Stepping Stones for Africa on InstagramStepping Stones for Africa on Facebook
' When you are inspired, you inspire others
  When others are inspired, what is impossible, becomes possible '

Welkom bij Stepping Stones for Africa!

Stepping Stones for Africa (SSFA) is een Nederlandse-Ghanese goededoelen-stichting gericht op ‘grassroots’ ontwikkelingswerk in dorpen in West-Afrika. Wij werken samen met dorpen en lokale gemeenschappen om hun doelen en dromen te verwezenlijken.

In West-Afrika zien we veel dorpen waar basale voorzieningen ontbreken, zoals gezondheidszorg, schoon water en duurzame manieren om in het eigen levensonderhoud te voorzien. Vaak zijn deze gemeenschappen sociaal zeer goed georganiseerd, maar zijn ze niet in staat om zelf veranderingen aan te brengen die de kwaliteit van leven verbeteren.

Versterken van gemeenschappen

Onze visie is om deze dorpen en gemeenschappen te versterken en het leiderschap te vergroten zodat mensen in staat zijn zelf verbeteringen aan te brengen in hun eigen levensomstandigheden. Wij werken in kleinschalige projecten die worden geinitieerd en uitgevoerd door de dorpen en hun leiders zelf, en niet door ons worden opgelegd. Ons doel is om de lokale behoeften helder te krijgen, initiatieven aan te zwengelen, te versterken en tot een succes te maken.

Duurzaam toerisme als stepping stone

Wij werken samen met lokale partners in de duurzame reiswereld, die onze projecten helpen met kennis, advies, lokale hulp en regelmatige bezoekers voor de ontwikkelde bestemmingen.

We hebben zeer veel kennis en ervaring in de West-Afrikaanse context, waar het grootste deel van ons bestuur al meer dan decennium in werkt en woont.

Door de inspirerende verhalen van West-Afrikaanse dorpen te delen, willen wij op onze beurt jóu inspireren. Wij hebben gemerkt dat inspiratie wederzijds besmettelijk is, en dat door inspiratie dingen mogelijk worden die voorheen onmogelijk leken.

Cindy Noordermeer en Remco Kalf.
(De oprichters van Stepping Stones for Africa)

Help ons een gezondheidskliniek te bouwen in Atsiekpoe, Ghana!

The Green Clinic Atsiekpoe Ghana

Samen met de inwoners van het dorpje Atsiekpoe (Ghana), bouwen wij een kliniek! De fundering van het gebouw is gerealiseerd, nu halen we geld op voor de volgende fase: de muren en het dak:

» Bezoek onze fundraising pagina voor The Green Clinic op Fundrazr.com

Algemeen Nut Beogende Instelling