Stepping Stones for Africa on InstagramStepping Stones for Africa on Facebook

€20.000,- voor de IHCC kliniek!

TrutfondsTot onze grote vreugde kunnen we melden dat we een enorme donatie van €20.000,- van Stichting Fonds De Trut hebben ontvangen, bestemd voor de International Health Care Clinic (IHCC) in Accra, Ghana.

In onze eerdere hoedanigheid als de Actie Aandacht voor Aids, hebben wij veel projekten gedaan voor en met deze kliniek. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is de IHCC een niet-commerciële privé-kliniek in de hoofdstad van Ghana die gesubsidieerde gratis of vrijwel gratis medische zorg verleent aan de allerarmsten. Een groot deel van deze patiënten zijn HIV-positief of hebben AIDS, komen uit alle hoeken van Ghana, en hun enige hoop is de zorg in deze kliniek. De kliniek draait geheel op donaties en subsidies en onder de bezielende leiding van de Ghanees-Nederlandse arts Naa Ashiley Vanderpuye.

Ongeveer een jaar geleden werden wij benaderd door Stichting Fonds de Trut (een fonds dat voortkomt uit de niet-commerciële homo- en lesbo-discotheek De Trut in Amsterdam, of zij de kliniek konden steunen met deze donatie. Met dit ongelofelijke nieuws hebben wij in januari van 2006 met de oprichtster van de kliniek in Ghana een plan opgesteld om dit geld een zo groot mogelijke impact te laten hebben op de zorg voor AIDS patiënten in de kliniek. Je leest hier meer over op de projectpagina. Deze donatie is voor onszelf een belangrijke stimulans geweest om onze eigen stichting op te richten, om zo op een professionelere manier een partner te kunnen zijn in deze en toekomstige projekten. Stichting Fonds De Trut heeft ons ook bij onze oprichting financieel bijgestaan.

Op 24 december 2006 (Kerstavond) is de donatie feestelijk aan ons uitgereikt in discotheek De Trut!

Onze fundraising website

Onze partners

Our partner Jolinaiko Eco Tours - Travel and Tours through Ghana Togo Benin

Ontvang onze nieuwsbrief

Algemeen Nut Beogende Instelling