Stepping Stones for Africa on InstagramStepping Stones for Africa on Facebook

1 december: Wereld AIDS Dag

Wereldwijd voltrekt zich een ramp. Een ramp die niet de aandacht krijgt die hij verdient. Dagelijks sterven er duizenden mensen aan de gevolgen van deze ramp. De verspreiding van hiv, het virus dat aids veroorzaakt, gaat vrijwel onbelemmerd en in een razend tempo voort. Wereldwijd leven al 39 miljoen mensen met dit virus, en zijn al meer dan 25 miljoen mensen aan aids overleden. Afgelopen jaar zijn 4.3 miljoen mensen nieuw besmet met het virus. Inmiddels zijn er 15 miljoen Aidswezen. Dit is echt een ramp op wereldschaal.

Er wordt hard gewerkt aan een vaccin tegen AIDS. De wetenschappelijke consensus is dat een vaccin mogelijk is. Wil je precies weten hoe het er voor staat met de zoektocht naar een vaccin, kijk dan eens op de site van het International Aids Vaccine Initiative. Ook de site van UNAIDS geeft veel concrete cijfers en informatie.

Doe op 1 december mee aan Wereld Aids Dag. Kijk op Stop Aids Now voor het programma. Internationaal geeft de site van World AIDS Campaign een overzicht van de activiteiten op Wereld Aids Dag.

Our fundraising website

Our partners

Our partner Jolinaiko Eco Tours - Travel and Tours through Ghana Togo Benin

Receive our newsletter

Algemeen Nut Beogende Instelling