Stepping Stones for Africa on InstagramStepping Stones for Africa on Facebook

Het Dunenyo festival in Atsiekpoe

De laatste week van december werd het jaarlijkse Dunenyo Festival in Atsiekpoe georganiseerd. Een ‘home-coming event’ voor de oorspronkelijke bewoners van Atsiekpoe die het dorp hebben verlaten en zich in andere gebieden in Ghana hebben gevestigd. Dunenyo staat voor ontwikkeling en het doel van het festival is het genereren van fondsen voor lokale ontwikkelingsprojecten. Dit jaar stond de aanschaf van een buitenboord motor voor de door het Ghanees Verkeersbureau gedoneerde kano op het verlanglijstje.

Alle noemenswaardige ontwikkelingen van het afgelopen jaar werden belicht. Uiteenlopende voorwerpen van kippen tot meloenen werden geveild, er werd volop gedanst en gesproken. Natuurlijk was Mama Dunenyo, de ‘queenmother’ van Atsiekpoe ook in vol ornaat aanwezig.

Nieuw dit jaar was de uitreiking van 20 ‘Community Awards’ door Jolinaiko Eco Tours en Mama Dunenyo (Cindy Noordermeer) aan personen die een noemenswaardige bijdrage hebben geleverd aan het dorp. Denk hierbij aan de jeugdleider, de 10 beste dansers en dansgroepleiders en de meest gemotiveerde latrine bouwer. Prijzen varieerden van schriften en pennen voor de scholieren, zeep en kleden voor de vrouwen, een voetbal en een pot verf.

Our fundraising website

Our partners

Our partner Jolinaiko Eco Tours - Travel and Tours through Ghana Togo Benin

Receive our newsletter

Algemeen Nut Beogende Instelling