Stepping Stones for Africa on InstagramStepping Stones for Africa on Facebook

Stand van zaken community latrines 29 maart 2011

Het heeft letterlijk wat voeten in de aarde gehad, maar zes van de acht community latrines zijn zo goed als klaar. Er rest enkel nog een haakje, oogje of een likje verf. Twee latrines schieten niet erg op want deze zijn nog niet gepleisterd en hebben geen dak. Volgens de betrokkenen wordt de vertraging veroorzaakt door de afwezigheid van verantwoordelijke familieleden. Volgens het dorpsbestuur heeft het er eerder mee te maken dat, zoals overal ter wereld, het ene individu net een stapje harder loopt dan de ander. Stepping Stones for Africa heeft de beloofde materialen geleverd, en het is aan de chief en zijn mannen om de achterblijvers achter de vodden te zitten zodat de acht latrines officieel kunnen worden geopend.

Toch is het een hele prestatie! Als enige dorp in een lint van dorpen langs de Volta rivier in North-Tongu district heeft enkel Atsiekpoe nu latrines. Omliggende dorpen volgen graag dit voorbeeld, en het is aan ons om hier een vervolgplan voor te ontwikkelen. Ook in Atsiekpoe rest nog de bouw van 2 dubbele latrines zodat de latrines evenredig zijn verdeeld over het aantal familieclans.

Namens het dorp bedanken wij familie Droogh-Den Ouden en familie Watson-Lakerveld voor de potten verf. En natuurlijk alle overige donateurs, zoals Trimclub Annelies uit Heerhugowaard, die hebben meegeholpen de kosten voor acht community latrines bijeen te brengen.

Our fundraising website

Our partners

Our partner Jolinaiko Eco Tours - Travel and Tours through Ghana Togo Benin

Receive our newsletter

Algemeen Nut Beogende Instelling