Stepping Stones for Africa on InstagramStepping Stones for Africa on Facebook

Verlenging steun IHCC door De Trut

TrutfondsWij zijn erg blij te kunnen melden dat Stichting Fonds De Trut heeft besloten de International Health Care Clinic (IHCC) in Accra ook komend jaar te ondersteunen.

Met een donatie van €3600,- wordt de betaling van de salarissen van een verpleegkundige en een assistent-verpleegkundige tot en met maart 2009 veiliggesteld. En niet onbelangrijk: de accreditatie die de kliniek heeft gekregen om anti-retrovirale middelen te kunnen voorschrijven, blijft hiermee behouden.

International Health Care ClinicIn 2006/2007 heeft een eerdere donatie van De Trut het voor de kliniek mogelijk gemaakt om deze accreditatie te verkrijgen, doordat personeel kon worden aangesteld en een CD4-count machine kon worden aangeschaft. Deze machine is essentieel voor het bepalen van bloedwaarden bij de toediening van Aidsremmers. De IHCC kliniek is de eerste privaat gefinancierde kliniek in Ghana met een eigen CD4-count machine.

Stepping Stones for Africa is ondertussen met de kliniek een plan aan het opstellen om inkomsten te gaan verkrijgen, om hiermee stapsgewijs onafhankelijk te gaan worden van donoren. Het doel is dat de kliniek op den duur haar eigen overheadkosten, zoals salarissen, kan gaan dekken. De weg hiernaartoe zal tijd kosten, en deze donatie van De Trut is hard nodig om de tussenliggende periode te kunnen overbruggen.

Binnenkort zullen we hier meer schrijven over dit plan voor de kliniek.

Onze fundraising website

Onze partners

Our partner Jolinaiko Eco Tours - Travel and Tours through Ghana Togo Benin

Ontvang onze nieuwsbrief

Algemeen Nut Beogende Instelling